Sammen om et grønt løft

Tekst: Lindesnesregionen Næringshage

Foto: Lindesnesregionen Næringshage

En rekke lokale bedrifter møtes jevnlig for å dele erfaringer og sammen bli bedre på bærekraftig drift. Næringshagen har etablert bærekraftsnettverket PUSH sammen med UN Global Compact.

Annenhver måned møtes bedriftene til morgensamling som dreier rundt ulike bærekraftsspørsmål – som bærekraft i anbud, avfallsreduksjon, sosial bærekraft, verdikjede, bærekraftig historiefortelling og beslektede temaer.

Møtet starter gjerne med faglig påfyll rundt det aktuelle temaet for samlingen. Deretter deler bedriftene erfaringer og ideer seg imellom, før vi jobber med konkrete cases. Et slikt case kan for eksempel være «hvordan stille krav til leverandører»,
— Hilde Tallaksen, rådgiver i Næringshagen

Bedriftene som deltar i nettverket jobber allerede aktivt med bærekraft, og flere av dem har vært gjennom Næringshagens program Bærbart, hvor man jobber med å utarbeide bærekraftsrapport for selskapet.

–Nettverket er myntet på bedrifter som er kommet litt i gang med bærekraftsarbeidet og som ønsker input for å holde trykket oppe, forklarer Tallaksen.

Blant bedriftene som så langt deltar i PUSH-nettverket er Smoi/Hr. Redaktør, Nøsted &, Maren, Sørlaminering, Landskapsentreprenørene, Appetite for Production, HM Group m.fl.

Smoi tok grep om matsvinnet

Restaurantene Smoi og Hr. Redaktør er blant bedriftene som allerede har utarbeidet sin første bærekraftsrapport med hjelp fra Næringshagen.

–Vi startet dette arbeidet for å gjøre opp status og finne ut på hvilke områder vi kunne forbedre oss. Vi valgte blant annet å gjøre noe med matsvinnet, samtidig som vi ønsket å «presse oppover» for å få leverandørene våre til å levere bedre på bærekraft, sier restaurantsjef på Smoi, Randi Kleppan.

Kleppan har i etterkant av arbeidet med rapporten vært en aktiv deltaker på samlingene i PUSH-nettverket.

Nettverkssamlingene har gitt oss mer kjøtt på beinet i forhold til hva vi kan å jobbe videre med i bedriften. Det har vært fint å sparre med andre engasjerte bedrifter. Selv om vi kommer fra forskjellige bransjer er det mye som forener oss, og det har vært både ideer og inspirasjon å hente hos de andre, sier Kleppan.
— Randi Kleppan, resturantsjef Smoi

Hilde Tallaksen i Næringshagen er imponert over arbeidet restaurantene har gjort.

–Smoi/Hr.Redaktør var tidlig ute med å lage bærekraftsrapport. Det har vært gøy å se hvordan en slik prosess bevisstgjør og fører til konkrete tiltak, sier hun.

 

Tekst og foto: Lindesnesregionen Næringshage. Orginalt lagt ut på: Sammen om et grønt løft - Næringshagen

Forrige
Forrige

Lister-bedrifter på lynkurs i klimaregnskap

Neste
Neste

Lister-bedrifter tar bærekraft på alvor