Tilbake til alle arrangementer

Webinar: Aktsomhetsvurderinger – beste praksis og utfordringer

  • Digitalt Arrangør: UN Global Compact og Om:sør (kart)
 

I dette webinaret får du høre:

  • Eksempler på beste praksis for aktsomhetsvurderinger

  • Utfordringer bedrifter møter i arbeidet med vurderingene

Det vil også være erfaringsdeling mellom deltakerne i digitale grupper.

Eivind Pytte Ødegård (KPMG) vil dele innsikt fra utredningen av åpenhetsloven som KPMG har utført på oppdrag av Barne- og familiedepartementet. Hovedspørsmålet for utredningen var om åpenhetsloven har bidratt til å styrke virksomhetenes arbeid med menneskerettigheter og arbeidsforhold i egen virksomhet og leverandørkjede.

Cecilie Helberg og Emelie Tindra Magnusson fra Å Energi vil dele erfaringer med å jobbe med aktsomhetsvurderinger i Å Energi. De vil dele om hvordan de strukturer og organiserer arbeidet med aktsomhetsvurderinger, og hvordan de jobber for å identifisere påvirkninger i verdikjeden.

Om innlederne:

  • Eivind Pytte Ødegård, Direktør ansvarlige leverandørkjeder i KPMG
    Eivind er en erfaren rådgiver og prosjektleder for private og offentlige virksomheter med lang erfaring innen ESG Compliance. Han leder KPMGs tjenesteområde innenfor ansvarlige leverandørkjeder og jobber med aktsomhetsvurderinger, gransking og etterlevelse, systemrevisjon, internrevisjon, forvaltningsrevisjon, stedlige kontroller og andre undersøkelser.

  • Cecilie Helberg, Compliance Manager konsern i Å Energi
    Erfaren advokat med dokumentert erfaring fra juridisk tjenesteyting. Erfaring innen juridisk bistand, megling, tvisteløsning, juridisk forskning og eiendomsrett. Solid juridisk bakgrunn med en mastergrad i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo.

  • Emelie Tindra Magnusson, Rådgiver Innkjøp konsern i Å Energi.
    Erfaring med leverandørkartlegging og aktsomhetsvurderinger for å sikre ansvarlig verdikjede. Erfaring både mot teknisk produksjon, større prosjekter mot helsevesenet og nå leverandørkompleksiteten ved produksjon av fornybar energi.

Hva er aksomhetsvurdering?

Aktsomhetsvurdering skal sikre et ansvarlig næringsliv. Det bør være en integrert del av selskapets beslutningsprosesser og system for risikostyring. Det er en prosess der selskap kan kartlegge, forebygge, begrense og gjøre rede for hvordan de håndterer negative konsekvenser av sin virksomhet.

FN har utformet et rammeverk som gir konkret veiledning for aktsomhetsvurderinger med hensyn til menneskerettigheter. Få med deg de: ”Protect, Respect and Remedy” og tilhørende retningslinjer (”Guiding Principles”).

 
Forrige
Forrige
9. mai

Webinar: Hvilke muligheter gir bærekraftsrapportering?

Neste
Neste
15. mai

Karbonfangst på Returkraft 2030